Boek over de ramen in het klooster, de kapel en het college van de Kruisheren in Uden

Dinsdag 6 december zal er een nieuw boek gepresenteerd worden door de Stichting Uden In Geschriften. Wim en Gerrit van Stiphout hebben jarenlang studie gemaakt van de gebrandschilderde ramen in het klooster, de kapel en het voormalige college van de Kruisheren in Uden. Mede dankzij Luciën Bressers en fotograaf/ vormgever Ad van den Broek heeft die studie nu geresulteerd in een kleurrijk boek met afbeeldingen van zo’n vijftig glas-in-loodramen in de kapel. Bijzonder zijn de ramen in het klooster en in het college omdat deze aan de openbaarheid onttrokken zijn. Bij elk raam is een korte beschrijving gemaakt.

In twee aparte hoofdstukken wordt ook ingegaan op de geschiedenis van de Kruisheren in Uden en op de geschiedenis van het voormalige College van het Heilig Kruis. Vele oude foto’s uit het Uden-archief van Bressers verluchtigen deze hoofdstukken.

De presentatie vindt plaats om 14.00 uur in de Udense bibliotheek, waarbij rector Vaanhold het eerste boek overhandigd zal krijgen. Ad van den Broek zal die middag een diapresentatie van een aantal gebrandschilderde ramen verzorgen. Iedereen is van harte welkom. Het boek met 88 bladzijden en een harde omslag is daarna, dankzij een flinke subsidie, verkrijgbaar voor slechts € 14,95