Nieuw dialectboek over Újese gewòntes en tradiesies.

De Stichting Uden in Geschriften heeft op zaterdag 27 maart een vierde boekwerkje gepresenteerd van de werkgroep Újes dialect van de Heemkundekring Uden. De uitreiking van het eerste exemplaar vond plaats in Plattelandsmuseum Duinhove, uiteraard coronaproof.

De 45 artikelen gaan over Udense gewoontes en tradities. Uiteraard zijn de teksten zowel in het Nederlands als in het Újes opgenomen. Chris van Haandel, de mister van het Groowt Újes Diktee en tevens de voorzitter van de werkgroep, heeft de smeuïge Újese teksten voor zijn rekening genomen.

Dankzij de fraaie en overzichtelijke lay-out van vormgever Ad van den Broek kan men in een verhaal gemakkelijk overstappen van het Újes naar het Nederlands en omgekeerd, zodat iedereen de tekst goed kan begrijpen!

De teksten worden geïllustreerd met een veertigtal fraaie afbeeldingen, voornamelijk afkomstig van de Stichting het Uden-archief van Bressers en de Heemkundekring Uden.

Het boekje is te koop bij de vaste verkoopadressen en bij supermarkt Jumbo – de Laak op de Drossaard. Dankzij een bijdrage van laatstgenoemde supermarkt bedraagt de verkoopprijs slechts €9,95