Adriaan Sanders presenteerde deel 4 in de serie “Grepen uit de geschiedenis van Uden”

UDEN | Adriaan Sanders presenteerde op maandag 18 november in het Udense heemhuis zijn vierde boek in de serie Grepen uit de geschiedenis van de gemeente Uden. Het is weer een boekwerk geworden met een groot aantal verhalen uit de historie van Uden.

Ook in dit deel gaat het niet alleen over grote historische onderwerpen zoals Dolle Dinsdag bij de bevrijding in september 1944. Regelmatig wordt er speciale aandacht besteed aan kleinere gebeurtenissen, zoals de unieke voetbalwedstrijd tussen Ajax en UDI ’19. De uitslag was 9-0 en toch was er een Udens doelpunt!?

Andere items in dit nieuwe boek zijn: de Joodse synagoge op de Vorstenburg, de tram, de grafheuvels op Slabroek en de noodkerk in Odiliapeel.

Er staan in het vierde deel weer mooie illustraties, veelal uit de collectie van Het Uden-archief van Bressers. Het boekwerkje is in full colour gedrukt en heeft ook dit keer een fraaie lay-out. Het is al weer de 30e uitgave van deze stichting.

De prijs bedraagt 9,95 en het is verkrijgbaar bij boekhandel Bruna (voorheen Edele Brabant), Primera-Centrum, de Udense VVV, de Heemkundekring Uden of het secretariaat van Uden in Geschriften.

Adriaan Sanders overhandigt het eerste exemplaar aan Annelies Burgerhof-Hoefs, bewoonster van een Oostenrijkse woning. (Foto: Jacques Brouwer)