Officiële onthulling attentietegels

In augustus 2019 zijn er in het centrum van Uden op initiatief van de Stichting Uden in Geschriften, in nauwe samenwerking met de Stichting Het Uden-archief van Bressers en de gemeente Uden, een tiental attentietegels geplaatst. Dit alles om de inwoners en bezoekers van Uden te attenderen op historisch interessante plekken.
Op elke attentietegel is een titel, een jaartal, een foto en een korte historische beschrijving van de locatie te vinden.

De officiële onthulling van de eerste tien tegels door Inèz van Tienoven en Luciën Bressers vond plaats op woensdag 18 september, bij de start van de feestelijke activiteiten ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van de buurtvereniging Helenastraat.

 

Op de attentietegel in de Helenastraat is een foto afgebeeld van “Huize De Roos”, een gebouw dat aanvankelijk dienst deed als kazerne van de Koninklijke Marechaussee. Later hebben onder andere de Boerenleenbank, de zorgverenigingen Groene Kruis en Wit Gele Kruis en een muziekschool gebruik gemaakt van het gebouw.
Wie weet waar de naam “Huize De Roos” vandaan komt mag het melden!

Meer informatie is elders op deze website te vinden.